Szakirányítás

Az Erdőtörvény (2009. évi XXXVII. törvény) 97.§-a előírja, hogy az erdőgazdálkodó erdészeti szakszemélyzetet köteles alkalmazni.
 
De pontosan mi is az az erdészeti szakirányítás; mit is csinálunk mint erdészeti szakszemélyzet?
 
Az erdészeti szakirányítás során az erdőgazdálkodót az erdészet szakmai követelményeinek teljesítéséhez tanácsokkal látjuk el, szakértelmünkkel támogatjuk, ebben az esetben azonban az erdővel való gazdálkodást nem mi végezzük, de a megrendelő kérésére ellenőrizhetjük a kivitelező munkájának szakmaiságát.
 
E szakszemélyzeti tevékenységünk közben továbbá ellátjuk az erdőgazdálkodó képviselését az erdészeti hatóság felé, elkészítjük az éves erőgazdálkodási tervet, kiállítjuk a műveleti lapokat, gyérítést jelölünk, fatömegbecslést végzünk, GPS készülékkel azonosítjuk és állandósítjuk az erdőrészlet határait a későbbi jogi viták elkerülése végett, illetve mindenféle egyéb, felmerülő szakmai kérdésre választ adunk.
 
Új, támogatással megvalósuló erdők valamint, önerős, úgynevezett szabadrendelkezésű erdők telepítését egy erdőtelepítési terv elkészülése előzi meg. Ezen tervek elkészítését vállaljuk teljes körű ügyintézéssel.
Barkóca Erdészeti Társaság 2021. ©
Minden jog fenntartva. .